Over Blankeboom Tekst

pasfotoEen mooi verhaal goed vertellen. Dat doe ik graag. Voor een tijdschrift, zakenmagazine, een website. Ook als je een brochure of persbericht maakt, gebruik je tekst als instrument om te zorgen dat de boodschap op de beste manier bij de ontvanger komt. Je weet precies voor wie je schrijft en welk middel het best past om de informatie over te brengen.
Als journalist en tekstschrijver heb ik kennis, inzicht en ervaring opgedaan in de dagbladjournalistiek. Daarbij heb ik als multimediaredacteur, medewerker van tijdschriften en auteur van boeken ook altijd iets verder gekeken dan de waan van de dag.
Daar maak ik dankbaar gebruik als zelfstandig ondernemer, die zich onder meer bezighoudt met uiteenlopende journalistieke- en andere tekstproducties, media-advies en het redigeren van teksten. Een belangrijk deel van mijn tijd zet ik sinds mei 2015 in voor de Berichtendienst van De Gelderlander en de regionale weekbladen van De Persgroep Nederland.

Opdrachtgevers zijn verder onder meer uitgevers Novema (magazine Het Ondernemersbelang, Kijk op Oost Nederland), Eisma, In de Koepoort, Wegener (dagblad De Gelderlander) en tijdschrift Noaber.
Eerder heb ik bij regionale dagbladen (Gelders-Overijselse Courant, Gelders Dagblad, de Gelderlander) uiteenlopende redactionele functies vervuld. Bij de Gelderlander met veel energie gewerkt aan de ontwikkeling van multimediale activiteiten zoals het bevorderen van burgerjournalistiek en het integreren in de website van videoproducties.

Ik kan het niet laten om regelmatig een column te schrijven, vaak in de vorm van een blog. Bijvoorbeeld op www.blankeboom.nl. Vanaf 2015 zijn de werkzaamheden voor websites en andere online platforms gebundeld in webteksthulp.nl.